«Ύστατο χαίρε» σήμερα στον Κάρολο Παπούλια

on .

PAPOYLIAS KHDEIA 29 12 21

• Το Νησί των Ιωαννίνων υποδέχεται σήμερα στην «αγκαλιά» του τη σορό του Κάρολου Παπούλια, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί εκεί από την Αθήνα, όπου χθες τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία με τιμές Αρχηγού Κράτους εν ενεργεία.

Το «ύστατο χαίρε», στην ταφή του, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του θα γίνει σε στενό οικογενειακοί κύκλο.
Χθες τον Κάρολο Παπούλια αποχαιρέτησε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Η εξόδιος ακολουθία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ηπειρώτη Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και πλήθους κόσμου.

Δύο επικήδειοι
Τους επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και ο στενός συνεργάτης του Κ. Παπούλια, Κωνσταντίνος Μηχιώτης.
Και οι δυο μίλησαν με συγκινητικά λόγια για την πολιτική του πορεία. Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική του πορεία αλλά και με συγκινητικά λόγια στην καταγωγή του.
Μίλησε αναλυτικά για την παρακαταθήκη που άφησε στον τόπο είτε ως βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά τη θητεία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολιτεύτηκε δίνοντας έμφαση στην ουσία χωρίς να ξοδεύεται σε λεπτομέρειες. Καίριες ήταν οι παρεμβάσεις του στο Μεσανατολιτικό ζήτημα που απέδειξε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκούσε. Στον διάλογο με την Τουρκία, κατάφερε να διασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα αλλά και την ειρήνη στην περιοχή. Μιλώντας για την ταραγμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ότι ο Κάρολος Παπούλιας βοήθησε ώστε η χώρα να σταθεί όρθια. Με το ήθος και την συμπεριφορά του, προάσπισε την κοινωνική συνοχή και ενότητα, χωρίς να επηρεάζεται από πειρασμούς της εξουσίας.
Ο κ. Μηλιχιωτης αναφέρθηκε στα χρόνια της Χούντας και την αντιστασιακή δράση του, αλλά και στην στενή συνεργασία του με τον Κάρολο Παπούλια. Υπογράμμισε το ήθος σε όλη του την πολιτική διαδρομή αλλά και τον σεβασμό του.