Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η ελληνική οικονομία ξέφυγε πια από τη στασιμότητα...

on .

TASOYLAS

• «Σε καιρούς εξαιρετικής αβεβαιότητας, η ελληνική οικονομία, μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξέφυγε από τη στασιμότητα και την περιοριστική μορφή που είχε το 2020, αποκτώντας ευνοϊκές προοπτικές για το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, παραλαμβάνοντας την Ενδιάμεση Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική του 2021 από τον Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φέρνω καλά νέα, βεβαίως το περιβάλλον είναι πολύ αβέβαιο, αλλά αν ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες παρά κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία σήμερα, αρκεί και εμείς όμως να ανταποκριθούμε θετικά».
Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο κ. Τασούλας επισήμανε πως «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι μεσομακροπρόθεσμα προφανώς ευνοϊκές, αρκεί αυτή η υγειονομική κρίση, που επηρεάζει και ζωές και υγεία, αλλά και την οικονομία, να αφεθεί κάποια στιγμή πίσω». Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η καταθλιπτική σκιά της πανδημίας, με τη νέα της παραλλαγή, την Όμικρον, τον μεγάλο άγνωστο, παρά τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο αβεβαιότητας που πρέπει να μας κάνει εξαιρετικά προσεκτικούς».