Μητσοτάκης: Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας μας…

on .

mitsotakis

• «Την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη εκλογών.
«Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό… ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να κλείσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020.
«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα και συνέχεια.
«Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2015 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Θα ήταν πειρασμός να προκηρύξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρα».