Στο 15,2% σκαρφαλώνει το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη

on .

ANDROYLAKHS EKLOGES

• Στο 15,2% «σκαρφαλώνει» το Κίνημα Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc, ενώ ο νεοεκλεγμένος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται ως ο δεύτερος πιο δημοφιλής αρχηγός.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία «ανοίγει» τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει το 13,8%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πλέον μόλις στις τέσσερις μονάδες μπροστά από το ΚΙΝΑΛ.
Με βάση, λοιπόν, τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για το «Πρώτο Θέμα» και παρουσίασε χθες η εφημερίδα, φαίνεται να δημιουργείται νέο σκηνικό στον χώρο της κεντροαριστεράς που φτάνει στα όρια της ανατροπής.

Η πρόθεση ψήφου
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33% (από 33,6), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 19,2% (από 21,7%), ενώ το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 15,2% (από το 9%). Το ΚΚΕ καταγράφει 5,3% (από 5,6%), η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,6% (από 4,5%), ενώ το ΜέΡΑ25 πέφτει στο 2,1% (από 3,1%). Στο 1,3% (από 1,1) καταγράφεται το κόμμα του φυλακισμένου πρώην Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, Έλληνες ΓΤΠ, 5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το 11,2% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει.