Τον Βαρθολομαίο υποδέχθηκε χθες στη Βουλή ο Κων. Τασούλας

on .

tasoylas vartholo
• Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες στο Μέγαρο της Βουλής. 
Κατά τη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Παναγιώτατος και ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, για την περαιτέρω συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στο πλαίσιο και της από ετών συνεργασίας τους. 
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας εξήρε τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη «σε θέματα διαθρησκευτικού διαλόγου, σε θέματα ενότητας της ορθοδοξίας, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προσπάθεια να μείνει άσβεστο το καντήλι της ορθοδοξίας στο ιερό Φανάριο, σε θέματα ζωντανέματος ιερών προσκυνημάτων και σε θέματα που άπτονται σε όχι κοσμικού τύπου διεκδικήσεις, αλλά βαθύτατα πνευματικού και γι’ αυτό και ιστορικού τύπου, όπως είναι η κορυφαία διεκδίκηση, ανάμεσα στα άλλα, της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, ώστε να κλείσει, κατά την έκφρασή σας, η ζοφερά σελίς, που άνοιξε πριν από 50 χρόνια με το κλείσιμό της».
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο τα Βουλής για τα θερμά του λόγια, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και αυτή τη φορά, που γιορτάζω την τριακονταετία της ταπεινής Πατριαρχίας μου, αισθάνομαι και βιώνω τα αισθήματα του ελληνικού λαού, αισθήματα σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τη μητέρα Εκκλησία, κατ’ επέκτασιν και προς το ταπεινό μου πρόσωπο, το οποίο είναι φορεύς και εκφραστής της μητρός Εκκλησίας. Και κάθε φορά που γίνομαι αποδέκτης αυτών των αισθημάτων του ευσεβούς ελληνικού λαού ενισχύομαι και επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη πιο δυνατός, πιο αισιόδοξος για το μέλλον...».