Λαμπρός χθες ο εορτασμός για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων!

on .

TASOYLAS SAKELLAROPOYLOY 21 11 2021

• Με λαμπρές εκδηλώσεις εορτάστηκε χθες η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σ’ όλη τη χώρα. 
Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρέστη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ενώ αμέσως μετά ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας υποδέχθηκε στο Κοινοβούλιο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας
Σε δήλωσή της μετά την κατάθεση στεφάνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε».
Ο Πρωθυπουργός 
Το μήνυμά του για τα Εισόδια της Θεοτόκου, που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, έστειλε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών. Η αφοσίωσή σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει με υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!», ανέφερε σε ανάρτησή του.
TSOYBALAS KATATHESH STEFANI 21 11 2021
Στα Γιάννενα
Στις εκδηλώσεις που έγιναν χθες στα Γιάννενα την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλας. Στο πλαίσιο του εορτασμού, παρέστη στην επίσημη δοξολογία η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.
Για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» ο Γενικός Γραμματέας τόνισε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του: «Μόνο αισθήματα αγάπης, τιμής και ευγνωμοσύνης προκαλεί σε όλους μας η διαχρονική προσφορά των Εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι να παραμένουν πάντα το ίδιο αξιόμαχες, κραδαίνοντας με αξιοσύνη τη βαριά σκυτάλη του ηρωικού ιστορικού παρελθόντος του έθνους και, υπό την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, να στέκουν αγέρωχες σε κάθε πιθανή εξωτερική απειλή».
Επιπλέον, ο κ. Τσουβάλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, συναντήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Ταξίαρχο  Γ. Βασιλείου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Β. Μουσελίμη, αλλά και Διοικητές αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από κοντά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.