Πρόθεση του Κ. Πιερρακάκη να ιδρυθεί κοντά στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας ένα Data Center

on .

kaxripier

• Στην επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο Υπουργός σε υπηρεσιακό επίπεδο - ανέφερε ο Περιφερειάρχης- ενημερώθηκε για το επίπεδο οργάνωσης της Περιφέρειας σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, διαπιστώνοντας τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το άλλο μεγάλο ζήτημα που συζητήθηκε, είπε ο Περιφερειάρχης, ήταν οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται στην Ήπειρο με την ίδρυση και λειτουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Στον Υπουργό έγινε αναλυτική ενημέρωση με παρουσίαση των σχεδίων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που έχει αναληφθεί και η οποία συμβάλει- όπως ανέφερε και σε δημόσια δήλωσή του- στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ήπειρο. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του «Πάρκου» και τη χρηματοδότηση του έργου δεν ανήκουν στο Υπουργείο του, παρ΄ όλα αυτά ο ίδιος υποσχέθηκε να συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί. Σε συνέχεια της ενημέρωσης που του έγινε ο κ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε την κατ΄ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου του να ιδρυθεί κοντά στο «Πάρκο» ένα Data center, το οποίο θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή.