Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους

on .

tatiana kalogianni

• Με τη διαδικασία δια περιφοράς η Δημοτική Αρχή ρυθμίζει το ζήτημα που είχε προκύψει με την παραχώρηση των σχολικών αθλητικών αιθουσών στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους των Ιωαννίνων.
Με ανακοίνωσή της η παράταξη Ιωάννινα_2023, αναφέρει ότι κλείνει η διαδικασία με χαρακτηριστική καθυστέρηση και προσθέτει ότι ψήφισε θετικά σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, θέτοντας τρεις όρους: 1ον: Αν δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα θα ανακαλείται η παραχώρηση 2ον: να γίνεται εγγραφή στην πλατφόρμα EDUPASS κάθε μέλους πολιτιστικού ή αθλητικού συλλόγου που επισκέπτεται για κάθε δραστηριότητα το συγκεκριμένο σχολείο. 3ο: Να διατεθούν άτομα από τη Δημοτική Αστυνομία για να ελέγχουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Απείχε η παράταξη του Λαζ. Νάτση

• Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχει, η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» εκφράζοντας την διαφωνία της για τον τρόπο και την χρονική στιγμή που φέρνει το θέμα η Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Δημοτική Αρχή έχει διανύσει ήδη πάνω από τo μισό χρόνο της θητεία της χωρίς δυστυχώς να έχει κατανοήσει ότι η λειτουργία των αθλητικών σωματείων και των ακαδημιών τους καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης αφορά στην κυριολεξία χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών». Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πρότασή της για καθιέρωση ενός πλαισίου κανόνων και λειτουργίας, με την υποβολή κάθε χρόνο αιτήσεων σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, την εφαρμογή της οδηγίας της ΓΓΑ για τα σχολικά γυμναστήρια, με αντικειμενική μοριοδότηση για τα σωματεία και αξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής τους και πριμοδότηση όσων παρέχουν δωρεάν εκμάθηση σε παιδιά ευάλωτων νοικοκυριών, ΑΜΕΑ κλπ.