Η Πρόξενος της Γερμανίας ενημερώθηκε για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

on .

PROKSENOS GERMANIAS

• Tο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Αλέκου Καχριμάνη με τη Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ και τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Μαραγκό (φωτό).
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ ζητήθηκε μελέτη για το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της Ηπείρου και τη γνώση τους στη γερμανική γλώσσα.
«Για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας ενδιαφέρονται ήδη τέσσερις γερμανικές εταιρείες, που ασχολούνται γύρω από τομέα της πληροφορικής. Ήρθαν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για το ποιο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Έχοντας πάρει την αρχική έγκριση για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε στείλει ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις αρχιτεκτονικές κατόψεις και τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Στη συνέχεια θα πάρουμε την έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Ιωαννίνων και προχωράμε. Θεωρώ πως θα είναι μια επανάσταση στην περιοχή, στο θέμα της απασχόλησης ανθρώπων με υψηλά προσόντα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Με τον Πρόεδρο  του Επιμελητηρίου
Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου, της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κας Μπέντικ και του Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου παραρτήματος Βορείου Ελλάδος κ.Θεοδωράκη.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε για την οικονομία της ΠΕ Ιωαννίνων και ανέλυσε την κατάσταση των επιχειρήσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, των εξαγωγών καθώς και στους κλάδους τροφίμων και ενέργειας.