Διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Με 12 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5% και 9% οι αναποφάσιστοι.
Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε τον «κανέναν».
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εμβολιασμό. Στην ερώτηση αν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου το 73% απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 15% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, το 7% δεν έχω κάνει και δεν θα το κάνω, ενώ το 5% δεν έχω κάνει, θα το κάνω αργά ή γρήγορα.
Για το ποιος τρόπος θα μπορεί να πείσει -όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- να κάνουν το εμβόλιο, το 1% απάντησε η επιδείνωση των δεικτών, το 14% η περισσότερη ενημέρωση, το 1% οι ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ, το 8% οι άνθρωποι της θρησκείας, το 8% αν γίνει υποχρεωτικό, το 56% τίποτα, το 6% κάτι άλλο, το 5% με διαβεβαιώσει/μελέτες και το 1% δεν απάντησε.
Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, το 40% τις αξιολογεί θετικά, το 41% αρνητικά και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Παράλληλα, το 86% θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.
Η δημοσκόπηση της GPO
Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του οικονομικού βαρόμετρου της GPO.
Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 35,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Μάλιστα, το ποσοστό της Ν.Δ. εμφανίζει μια οριακή αύξηση 0,2% έναντι της μέτρησης του προηγούμενου μήνα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα.
Σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (7,1% έναντι 6% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελλ. Λύση με 3,5% (3,4%), το ΜΕΡΑ 25 με 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).