Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά

on .

GENNHMATA FOFH

• Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, μιας και η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της, αδυνατεί να συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως προχθές το βράδυ με συμπτώματα ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μετά από εκτενείς εξετάσεις, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.
Αποσύρει την υποψηφιότητα
Με δήλωσή της, η ίδια η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πώς η επιδείνωση της υγείας της, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, την υποχρεώνει να μην συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος, ανέφερε, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά της παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.
Ανδρουλάκης - Λοβέρδος
Αμέσως μετά την είδηση για την κατάσταση της υγείας της κ. Γεννηματά, ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».
Με τους στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά επικοινώνησε αμέσως και ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, λέγοντας ότι είναι κοντά της ως σύντροφος και καλός φίλος.