Την Πρόεδρο της Βουλής Κύπρου υποδέχθηκε χθες ο Κ. Τασούλας

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 2 18 7 19

• Η περαιτέρω ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα της Κύπρου υπό το πρίσμα και της πρόσφατης ελληνογαλλικής συμφωνίας, αλλά και θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, κυριάρχησαν στις συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κων. Τασούλα, και της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 
Στις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το εθνικό θέμα της Κύπρου βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες καμπές του. Η τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Παρά ταύτα, η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου, ο συντονισμός, τον οποίο υπηρετεί και η εδώ παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι από τα όπλα με τα οποία αντιμετωπίζουμε αυτή την επιδείνωση της συμπεριφοράς της Τουρκίας και την άρνησή της να προσέλθει στον διάλογο, παρά τις επανειλημμένες και επίσημες εκκλήσεις του ΟΗΕ…».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στην αντιφώνησή της ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν κοινή ιστορία στα βάθη των αιώνων και είναι γι’ αυτό που η σύμπνοια και η συνεργασία είναι πέρα για πέρα αναμενόμενη, αλλά και επιβεβλημένη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας στον ρόλο και στην αποστολή μας, για να μπορέσουμε, ακριβώς, να υπηρετήσουμε το δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για να διασφαλίσουμε το μέλλον το οποίο αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας. Στο μέλλον αυτό, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές παράνομες ενέργειες ή ενέργειες τακτικισμού από οποιοδήποτε τρίτο κράτος…».