Ανανέωση στη Ν.Δ. με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες...

on .

KALPH NEA DHMOKRATIA

• Τους υποψηφίους για τα αξιώματα των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και των Συνέδρων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, η ανακήρυξη των υποψηφίων για τις επερχόμενες διαδικασίες έγινε προχθές, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου των 47 χρόνων της ίδρυσης του κόμματος από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, 6.852 στελέχη κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για τις παραπάνω θέσεις στις κομματικές οργανώσεις και ρίχνονται στην μάχη για την εκλογή τους. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των μεταρρυθμίσεων και των καινοτομιών κάνει πράξη την ψηφιακή μετάβαση πρωτοπορώντας και στις εσωκομματικές εκλογές. Αποτελεί το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, που αξιοποιεί τα νέα τεχνολογικά εργαλεία διεξάγοντας με άρτιο τρόπο, ασφαλείς και διαφανείς διαδικασίες την ψηφοφορία τόσο με φυσική παρουσία όσο και ηλεκτρονικά. Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πώς 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να τιμά την παράδοσή της ως η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας που πρωταγωνιστεί πάντα στα μεγάλα διακυβεύματα, τις μεταρρυθμίσεις και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες με το βλέμμα στις επόμενες γενιές.

Τρεις οι υποψήφιοι
Όπως ήδη έγραψε σχετικά ο «Π.Λ», τρεις είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δ.Ε.Ε.Π. Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον νοσηλευτή Γιώργο Δέντσικα, τον ιατρό Γιώργο Μανουσαρίδη και την καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης/φιλόλογο Ελένη Σταμάτη. Αναφορικά με τα υποψήφια μέλη της ΔΕΕΠ, υπάρχουν 11 υποψήφιοι για 9 θέσεις, ενώ λόγω ποσόστωσης εκλέγονται τουλάχιστον τρεις γυναίκες και μπαίνουν τρεις σταυροί. Υποψήφιοι για μέλη ΔΕΕΠ είναι οι Αϊβατίδης Βασίλειος, Γατσόμαλος Βασίλειος, Γιωτίτσας Αχιλλέας, Κορτζή Αντωνία,Μανουσαρίδη Αλεξία, Μπιλανάκης Δημήτριος, Μπούτσικος Νικόλαος, Ντόβας Δημήτριος, Παπαγιάννη Μαριάνα, Σπυρίκου Αφροδίτη και Τσάγκας Μιχάλης.

Για ΔΗΜΤΟ - Συνέδρους
Όσον αφορά τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, ήδη έχουν γίνει γνωστοί οι τέσσερις νέοι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ, καθώς είναι οι μόνοι υποψήφιοι, ενώ στις υπόλοιπες ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μιας και δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες. Στη ΔΗΜΤΟ Κέντρου Ιωαννίνων νέος πρόεδρος θα είναι ο Ελευθέριος Κοσμάς, στη ΔΗΜΤΟ Ζίτσας ο Χρήστος Σλούτας, στο Πωγώνι ο Θεόδωρος Ντάγκας, ενώ στην Κόνιτσα θα συνεχίσει στην προεδρία για ακόμη μία θητεία ο Ζώης Πανταζής. Στην Κόνιτσα είναι και η μόνη ΔΗΜΤΟ που οι υποψηφιότητες είναι παραπάνω από τις θέσεις (10 για να βγουν 7). Στις υπόλοιπες όλα τα υποψήφια μέλη εκλέγονται.
Σε επίπεδο υποψήφιων συνέδρων, 1.000 θα αναδειχθούν πανελλαδικά και 16 στον Νομό Ιωαννίνων. Από αυτούς, λόγω ποσόστωσης οι 6 γυναίκες εκλέγονται, ενώ από τους 14 υποψηφίους άνδρες εκλέγονται οι 10. Υποψήφιοι είναι οι Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Γατσόμαλος Βασίλειος, Γιωτίτσας Νικόλαος, Κίτσιος Σπυρίδων, Λάππας Σεραφείμ, Λιόλιος Κωνσταντίνος, Μπιλανάκης Δημήτριος, Μπούτσικος Νικόλαος, Πατακιάρας Αριστείδης, Πουλιάνος Δημήτριος, Τζαρούχης Θεόδωρος, Τσαμπάζης Στέργιος, Τσιγάρας Χρήστος και Χρυσάφης Ευάγγελος.

Ψηφιακά και δια ζώσης
Για να έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος πρέπει να είναι σε ισχύ η συνδρομή της κάρτας μέλους ή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να ανανεώσουν την συνδρομή τους ή να κάνουν νέα εγγραφή μέλους. Στην ιστοσελίδα του κόμματος και στον σύνδεσμο για τις εσωκομματικές εκλογές μπορούν να λάβουν οδηγίες για το πώς μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Διαφορετικά, όποιος δεν επιθυμεί διαδικτυακά, θα ψηφίσει στα κάτωθι εκλογικά κέντρα. Στη Στοά Σάρκα (Ναπ. Ζέρβα 28-30 2ο όροφο) στο κέντρο Ιωαννίνων αλλά και σε Δημαρχείο Ζαγορίου (Ασπράγγελοι), Κόνιτσας, παλαιό Δημαρχείο στο Καλπάκι, στο Δημαρχείο Β. Τζουμέρκων στα Πράμαντα, Δημ. Σχολείο Μετσόβου, Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού Δωδώνης και στην αίθουσα Δ.Σ. στην Ελεούσα.