Στις 8 και 9 Οκτωβρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας στα Γιάννενα

on .

mhlionhs

• Η Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η Ιατρική Εταιρεία Ιωαννίνων διοργανώνουν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Du Lac» το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Διαγνωστικοί Αλγόριθμοι και Σύγχρονες θεραπευτικές Προσεγγίσεις στη Παθολογία».
Υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παθολογίας κ. Χ. Μηλιώνη το φετινό συνέδριο θα βασιστεί στη συστηματική διαγνωστική προσέγγιση και τις επικαιροποιημένες θεραπευτικές στρατηγικές με σημαντικό αριθμό επιστημόνων και ιατρών από διάφορα πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας να επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων για την σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ και της Ιατρικής Εταιρείας Ιωαννίνων.
Στο διήμερο πρόγραμμα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν ποικίλα γνωστικά πεδία, που καλύπτουν όλων το εύρος της Εσωτερικής Παθολογίας και των Ειδικοτήτων της: Αιματολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Ενδοκρινολογία, Εντατική Θεραπεία, Επείγουσα Ιατρική, Καρδιολογία, Λοιμωξιολογία, Νεφρολογία, Ογκολογία, Πνευμονολογία, Ρευματολογία από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως την εξειδικευμένη διαχείριση στην 3ηβάθμια φροντίδα.
Σημαντικό μέρος του προγράμματος, επίσης, αφιερώνεται στην εκπαίδευση των νέων Ιατρών της Εσωτερικής Παθολογίας και των Ειδικοτήτων με τη διοργάνωση Κλινικού φροντιστηρίου και τη Συζήτηση περιστατικών γύρω από θέματα που απασχολούν καθημερινά τον κλινικό παθολόγο, αλλά και ιατρούς συναφούς ειδικότητας που ασκούν πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας.
Η συμμετοχή στις εργασίες είναι δωρεάν προς όλους τους Επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων. Ωστόσο, η δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία είναι αυστηρά ελεγχόμενη και είναι εφικτή μόνο με προ-εγγραφή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.med-ioannina.gr