Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο Ι. Παλαιοκρασσάς αφήνει το αποτύπωμά του στα πολιτικά πράγματα

on .

PALAIOKRASSAS GIANNHS

• Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή, υπουργού και ιστορικού στελέχους της Ν.Δ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Βουλή των Ελλήνων κι εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε με θλίψη μια ιδιαίτερα σημαντική φυσιογνωμία της πολιτικής μας ζωής, τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά.
Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, διετέλεσε βουλευτής επί σειρά ετών, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ.
Με την αξιόλογη οικονομική του κατάρτιση, τη μακρά του εμπειρία σε πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και την αποφασιστικότητά του για τομές και αλλαγές πάντα για το καλό και την ευημερία της χώρας, αφήνει το αποτύπωμά του στα πολιτικά πράγματα.
Δεν λύγισε ποτέ, ούτε όταν στις 14 Ιουλίου 1992 το αυτοκίνητό του έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με ρουκέτες από τη 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, επίθεση από την οποία σκοτώθηκε ο 20χρονος περαστικός, φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν…».