Κ. Τσουβάλας: H Ήπειρος ήταν πάντα πλούσια στης καρδιάς το πύρωμα...

on .

TSOYBALAS STEFANI

• Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».
Στο πλαίσιο του εορτασμού παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων. Σε δήλωσή του για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο αυτή την ημέρα αποκτούν μια άλλη διάσταση και σημασία, αφού όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των ευεργετών ήταν Ηπειρώτες. Η Ήπειρος αν και φτωχή στο εισόδημα υπήρξε πάντα πλούσια στης καρδιάς το πύρωμα. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, όχι μόνο για την τεράστια προσφορά τους, με την οποία, αναμφισβήτητα, συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του έθνους και του τόπου, αλλά ίσως κυρίως για το κίνητρο αυτής της προσφοράς, που δεν ήταν άλλο από την αγάπη τους για την Πατρίδα».
Άλλες συναντήσεις
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα ο κ. Τσουβάλας συναντήθηκε στη έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τον Γενικό και τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας της Ηπείρου όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, αλλά και με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας – Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.