«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Μπορεί να διασωθεί το Τμήμα Λογιστικής στην Πρέβεζα

on .

RIZOPOYLOS MASKA 29 10 2020

• Σε δύο θέματα που απασχολούν έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και αφορούν κυρίως την Πρέβεζα και το Ζαγόρι αναφέρθηκε χθες ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπ. Ριζόπουλος σε συνέντευξη τύπου.
Το πρώτο έχει να κάνει με το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το άλλο με τις εικόνες ντροπής που έκαναν το γύρο της Ελλάδος και του κόσμου με τη Δρακόλιμνη να έχει μετατραπεί σε βούρκο λόγω της βόσκησης βοοειδών.
Για το Τμήμα Λογιστικής
Αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ο κ. Ριζόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Για να λειτουργήσει το Τμήμα και να είναι βιώσιμο χρειάζεται 229 άτομα, αλλά τελικά πέτυχαν μόλις 40 και μάλιστα χωρίς κανένα απ’ αυτά να είναι από την Ήπειρο. Η βιωσιμότητα του τμήματος έγκειται στη χρηματοδότηση μερικών βασικών αναγκών, όπως η συντήρηση της φοιτητικής λέσχης, η μετακίνηση και η σίτιση των φοιτητών. Μιλάμε για κόστη που δεν είναι υψηλά και τα οποία έχουν τεθεί εγκαίρως υπόψη της Περιφέρειας Ηπείρου», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Η υπάρχουσα Σχολή μπορεί να σωθεί, εφόσον ο κ. Καχριμάνης αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την παραμονή της εκεί, επισημαίνει ακόμη.
Για τη Δρακόλιμνη
Αναφερόμενος στο θέμα της Δρακόλιμνης ο κ. Ριζόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον Περιφερειάρχη, κάνοντας μάλιστα λόγο για εικόνες που ντροπιάζουν όλους τους Ηπειρώτες.
Όπως είπε «Εδώ δεν μιλάμε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα που ο κ. Περιφερειάρχης αρέσκεται να το αναφέρει συνέχεια, αλλά για αναρχία που δημιούργησε ο ίδιος δίνοντας άδειες βόσκησης σε 5 -10 κτηνοτρόφους σε βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών όπως αφήνει να εννοηθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής», καθότι υπήρξε εκμετάλλευση του κενού του νόμου προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων με κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι αδιάφοροι για τη ζημιά που κάνουν τα κοπάδια τους» και ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, προτείνοντας την απόσυρση των αδειών.