Συνέλευση με «βολές» κατά της Δημ. Αρχής και του Μ. Ελισάφ

on .

KALOGIANNH TATIANA 21 9 21

• Σε άτυπη πρόωρη προεκλογική περίοδο έχει εισέλθει ο Δήμος Ιωαννιτών μετά τη γνωστοποίηση από πλευράς του νυν Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ ότι σκέφτεται σοβαρά να θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Τη μεγαλύτερη κινητικότητα επιδεικνύει η παράταξη «Ιωάννινα_2023», η οποία πραγματοποίησε γενική συνέλευση

των μελών της, με την επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη και άλλα στελέχη να εξαπολύουν εκ νέου επίθεση στη Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία έργου. Η κ. Καλογιάννη κάλεσε εξάλλου άπαντες να είναι σε εγρήγορση και να αφουγκράζονται τους πολίτες.

Γενική συνέλευση
Η αίσθηση ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει «βαλτώσει» εξαιτίας, όπως τονίστηκε, της προβληματικής και χωρίς όραμα λειτουργίας της δημοτικής αρχής τα δύο χρόνια μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2019, ήταν η κοινή διαπίστωση όλων των μελών της παράταξης «Ιωάννινα_2023» που πήραν το λόγο στο πλαίσιο της πέμπτης γενικής της συνέλευσης.
Σ’ αυτήν συμμετείχαν πλέον των 80 μελών, εκλεγμένων και μη, ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προσέλευση στη συνέλευση και νέων αλλά και προς εγγραφή στην παράταξη μελών, ενίσχυσε την ικανοποίηση της βάσης της παράταξης για την προσφορά της δημοτικής ομάδας αυτά τα δύο χρόνια. Εξάλλου, όπως τονίζεται, «οι θέσεις της παράταξης σε μεγάλα θέματα, όπως το έργο του αστικού οδοφωτισμού, η διαχείριση των απορριμμάτων και το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, έχουν δικαιωθεί πλήρως».

«Βέλη» Τατ. Καλογιάννη
Στην ομιλία της, η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή πως επιχειρεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου, με συνεχείς επιθέσεις και... αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και με την επίκληση του επιχειρήματος ότι φταίει η αντιπολίτευση και η πανδημία για όλα. Η κ. Καλογιάννη απάντησε και στη συνήθη αναφορά του Δημάρχου περί «ανίερης σύμπραξης των ετερογενών παρατάξεων της αντιπολίτευσης». Όπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, «για ποια σύμπραξη τριών ετερογενών παρατάξεων της αντιπολίτευσης μιλάει ο Δήμαρχος; Μήπως έχει μπερδευτεί και αναφέρεται στη δική του σύμπραξη με τις ετερογενείς παρατάξεις Γκόντα και Μπαρτζώκα; Ξεχνάει ότι η τωρινή δημοτική αρχή Ελισάφ, όπως και οι δύο προηγούμενες Μπέγκα και Φίλιου, είναι -επί της ουσίας- η ίδια παράταξη, που έχει μάθει να «ψαρεύει» προεκλογικά ή μετεκλογικά διαφόρους από άλλους πολιτικούς ή ιδεολογικούς χώρους για να πετυχαίνει οριακές εκλογικές πλειοψηφίες;».

Ανήμπορη η Δημ. Αρχή
Συνεχίζοντας την κριτική, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» σημείωσε με νόημα: «Πώς τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του ο Δήμαρχος ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει το συμφέρον της πόλης; Ξεχνάει ο Δήμαρχος ότι όλα τα έργα, οι προμήθειες, οι παρεμβάσεις, οι αναθέσεις εγκρίνονται, με ή χωρίς την ψήφο της αντιπολίτευσης; Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε όλες τις επιτροπές του Δήμου η μειοψηφία της σύμπραξης της δημοτικής αρχής έχει την πλειοψηφία. Δηλαδή, ενώ ψηφίζονται και εγκρίνονται τα πάντα η δημοτική αρχή είναι ανήμπορη να τα υλοποιήσει». Και κατέληξε ως προς αυτό: «Γιατί αναφέρει ο δήμαρχος ότι ‘η αντιπολίτευση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της’; Η αντιπολίτευση διοικεί; Έχει καταλάβει ότι διοικεί εκείνος και οι συνεργάτες του και όχι κάποιος άλλος;».