Διψήφια διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH
• Διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση που είδε  χθες  το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση της ΑLCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου επί των εγκύρων, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10,2%. Προχθές αντίστοιχη δημοσκόπηση της MRB έδινε διαφορά της τάξης του 11,9%. 
 Η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση καθώς η κυβέρνηση καταγράφει αναμενόμενη φθορά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. 
Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 24%.
Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Καταλληλότερος  ο 
Κυριάκος Μητσοτάκης
 Τέλος στην ερώτηση   για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.  Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.