Μ. ΕΛΙΣΑΦ: Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για ανεπάρκειες και καθυστερήσεις…

on .

ELISAF SYNENTEYKSH 2 9 21

• «Οι συνθήκες της διετίας δεν ήταν ευνοϊκές. Το εκλογικό σύστημα δεν επέτρεψε την άσκηση εξουσίας σε πολλά επίπεδα, ενώ η πανδημία ανέτρεψε όλες τις προτεραιότητες.

Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από τις δυσκολίες και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για τις ανεπάρκειες και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν».
Τα παραπάνω τόνισε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου προχώρησε σ’ έναν σύντομο απολογισμό των δυο χρόνων δημοτικής θητείας, ενώ προχθές είχε εκδοθεί και ανάλογη ανακοίνωση, στην οποία δεν υπήρχε καμία αυτοκριτική της Δημοτικής Αρχής.
Χθες ο δήμαρχος αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σε όσα προώθησε τη διετία η Δημοτική Αρχή, που κατά γενική ομολογία δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι πολίτες και τα οποία επεσήμανε και ο «Π.Λ.» πρωτοσέλιδα χθες, σχολιάζοντας την προχθεσινή ανακοίνωση. Βέβαια και χθες ο δήμαρχος στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τομείς που, δυστυχώς, η Δημοτ. Αρχή Ελισάφ μέχρι στιγμής έχει αποτύχει, κάτι που εμμέσως παραδέχτηκε και ο ίδιος, αφού όπως είπε «η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί πολύ περισσότερα. Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανταπόκριση των αιτημάτων των πολιτών. Πρέπει να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί».
Απαντώντας σε ερώτηση για συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2023 ανέφερε ότι πρόκειται για συλλογική και όχι προσωπική απόφαση! «Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι μόνιμα στην καρέκλα του Δημάρχου. Θα πρέπει να δούμε αν είμαστε αποδεκτοί από τους πολίτες. Αν το σύνολο της Δημοτικής Αρχής εκτιμήσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τότε θα το κάνουμε», ανέφερε.

Ο απολογισμός…
Κάνοντας τον σύντομο απολογισμό ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:
- Βελτιώθηκε η καθαριότητα με την συνδρομή ιδιώτη. Αντικαταστάθηκε μεγάλος αριθμός κάδων και ολοκληρώθηκε το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που σταδιακά θα μπει σε εφαρμογή με αρκετές καινοτομίες, όπως η διαχείριση βιοαποβλήτων, το πράσινο σημείο κι άλλα.
- Αποκαταστάθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες.
-Εκσυγχρονίστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι οι οποίοι είναι στην διάθεση όλων των πολιτών.
-Έγιναν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές.
- Είναι δρομολογημένη η επέκταση του κυνοκομείου ενώ με τις απαραίτητες παρεμβάσεις έχει βελτιωθεί η διαχείριση των αδέσποτων.
-Η πλατφόρμα novovil παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να στέλνουν άμεσα τα προβλήματα και τα αιτήματά τους στο Δήμο.
- Υλοποιείται η πλειοψηφία των έργων του εγκεκριμένου τεχνικού προγράμματος.
- Αξιοποιήθηκαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι του ΕΣΠΑ και μεγάλες παρεμβάσεις όπως το Πάρκο Πολιτισμού και το Κέντρο για το Παιδί είναι στο στάδιο της υλοποίησης.
- Ο Δήμος στάθηκε δίπλα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ενώ διαχειρίστηκε υποδειγματικά και με διεθνή αναγνώριση το προσφυγικό- μεταναστευτικό.
- Εν μέσω πανδημίας παρουσίασε σημαντικό πολιτιστικό έργο με εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου που κορυφώθηκαν το καλοκαίρι.
- Ανέπτυξε δράσεις εξωστρέφειας στο βαθμό που οι συνθήκες το επέτρεψαν.
- Στήριξε έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις με σειρά μέτρων.
- Μείωσε τα δημοτικά τέλη.
- Προχώρησε στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται αμείωτη.
- Αντιμετωπίζει τα προβλήματα των σχολείων με παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.
- Η ΔΕΥΑΙ ξεμπλόκαρε μεγάλα έργα και δρομολόγησε την επέκταση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού.