Η Δημοτ. Αρχή Ελισάφ «έκρυψε» την απραξία της πίσω από την πανδημία!

on .

DHMARXEIO IOANNINA

• Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προχώρησε χθες σε μια «μίνι» αποτίμηση των πεπραγμένων της, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στασιμότητα, σχεδόν την πλήρη απραξία έργων στην πόλη… κρύφτηκε πίσω από την υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αναφέροντας ότι στάθηκε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με σειρά δράσεων και μέτρων, ενώ στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα (!) την τοπική επιχειρηματικότητα. Αυτό μπορεί μέχρι ενός σημείου να αποτελέσει ισχυρή δικαιολογία, όμως δεν μπορεί να φταίει η πανδημία για όλα, αφού η Δημοτική Αρχή στα δυο χρόνια αποδείχτηκε ανήμπορη να ανταποκριθεί ακόμη και σε απλά βασικά προβλήματα της καθημερινότητας. Κανείς βέβαια δεν περίμενε εν μέσω πανδημίας να υπάρξουν μεγάλα έργα και πολυδάπανες παρεμβάσεις.
«Οι προτεραιότητες αναπροσαρμόστηκαν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Η καθαριότητα και η νοικοκυροσύνη στο Δήμο, χρειάζονται μεγάλα κονδύλια για να επιτευχθούν; Γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητές της;
Βέβαια, κατά τη Δημοτική Αρχή κατεβλήθη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν προβλήματα μικρά και μεγάλα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. «Προσπάθεια που πολλές φορές συνάντησε άρνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που οδήγησε σε καθυστερήσεις», όπως αναφέρει.
Και προσθέτει σε άλλο σημείο ότι «η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια και χρειάζεται την άμεση συνεργασία των πολιτών. Μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα και περισσότερα».
Δεν αρκούν όμως μόνο οι προσπάθειες. Οι δημότες απαιτούν αυτές να οδηγούν και σε κάποιο αποτέλεσμα, κάτι, δυστυχώς, που έως τώρα δεν υπήρξε.
Χωρίς να τα κατονομάζει η Δημοτική Αρχή αναφέρεται σε δρομολόγηση «πλήθους έργων» που επιλύουν σειρά προβλημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου, ενώ σημειώνει ότι για πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιείται στο ακέραιο! Βέβαια, όποιοι έχουν μάτια βλέπουν και κρίνουν…
Επίσης αναφέρει ότι ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια είναι σε πλήρη εξέλιξη και σ’ αυτόν κυρίαρχη θέση έχει η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, που θα αποτελέσει εμβληματική παρέμβαση στο Λεκανοπέδιο.

Η παράταξη Μπέγκα
Στο μεταξύ, σκληρή κριτική ασκεί στην Δημοτική Αρχή η παράταξη του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», κατηγορώντας την ότι λειτουργεί αντιδημοκρατικά και οπισθοδρομικά.
Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της «Τις μέρες αυτές βιώνουμε την κορύφωση μιας πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής και οπισθοδρομικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής.
»Από τη μία οι δημόσιες καταγγελίες των δημοκρατικά εκλεγμένων προέδρων τοπικών κοινοτήτων για την απαξίωσή τους εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και από την άλλη η πλήρης έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που αναδεικνύεται από την απόφαση του Πνευματικού Κέντρου να καταργήσει την ενιαία αντιμετώπιση για δωρεάν δίδακτρα στις δομές τους σε όλες τις κατηγορίες των ΑμεΑ, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας».
Η παράταξη καταγγέλλει τις λογικές αυτές, οι οποίες -όπως τονίζει- παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καλεί τη Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει με σεβασμό στη δημοκρατία και να επιδείξει τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία.