«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: Πολιτική επιτυχία Ριζόπουλου η επιδότηση για κλημεντίνη και εσπεριδοειδή…

on .

RIZOPOYLOS SPYROS

• Ως «πολιτική επιτυχία Ριζόπουλου» χαρακτηρίζουν με χθεσινή ανακοίνωσή τους οι «Ορίζοντες Ηπείρου» τη διαβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα στήριξης της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν, όλες οι καλλιέργειες, ακόμα κι εκείνες που ήταν στο στάδιο της προ-άνθισης.

Όπως αναφέρει η παράταξη σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, στο πρόγραμμα αποζημιώσεων συμπεριλαμβάνονται και τα εσπεριδοειδή της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Με βάση τον προγραμματισμό θα αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν και θα υπάρξει κάλυψη της αποζημίωσης που θα υπολογιστεί στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών από τον ΕΛΓΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το ποσό της τάξης των 155 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στον ΕΛΓΑ μέσω του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζουν ότι ο επικεφαλής Σπ. Ριζόπουλος, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, στις 3 Φεβρουαρίου 2021 ζητούσε να επιδοτηθούν άμεσα οι παραγωγοί «κλημεντίνης» της Π.Ε. Άρτας, αλλά και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται, τόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όσο και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστολή μάλιστα συνοδευόταν από πλήρης οικονομικοτεχνική καταγραφή της κατάστασης αλλά και της προτεινόμενης επιδότησης, την οποία εκπόνησε ο τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της παράταξης. Ο Κ. Ριζόπουλος μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η παράταξή μας εργάζεται με όλες τις δυνάμεις, για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών. Δεν μένουμε στα λόγια. Καταθέτουμε σοβαρές προτάσεις, συνομιλούμε με τους κατάλληλους θεσμικούς φορείς και φέρνουμε αποτελέσματα…».