Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Επίτευγμα της δημοκρατίας το ανοιχτό Ευρωκοινοβούλιο εν μέσω πανδημίας

on .

TASOYLAS 27 05 2021

• «Η πανδημία μας δίδαξε να λειτουργούμε και δημοκρατικά και προσεκτικά. Tο ότι κρατήσατε το Ευρωκοινοβούλιο ανοιχτό, το ότι κρατήσαμε την Ελληνική Βουλή ανοιχτή και λειτουργούσα δεν είναι μόνο ένα επίτευγμα τεχνολογίας, είναι κι ένα επίτευγμα δημοκρατίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Maria Sassoli.
«Μια ευρωπαϊκή δημοκρατία πιο αποτελεσματική, πιο λειτουργική, εγγυάται πραγματικά την προάσπιση των ελευθεριών μας και θα μας επιτρέψει να εξέλθουμε από την παρούσα κρίση» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Sassoli, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας επ’ ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
Κατά τη συνάντησή τους, ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει παίξει τελευταία σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Πρώτον, γιατί ταχύτατα ενέκρινε τα προγράμματα ανάκαμψης που δίνουν ανάσα στην Ευρώπη μετά την περιπέτεια της πανδημίας. Δεύτερον, γιατί πέτυχε το συμβιβασμό με το Συμβούλιο και προχωρούμε στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για την πανδημία, το οποίο θα δώσει ανάσα σε όλες τις χώρες, στις μετακινήσεις των πολιτών, ιδίως σε όσες εξαρτώνται και από τον τουρισμό. Και τρίτον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί με το κύρος του, τις αρμοδιότητές του και το γόητρό του προπύργιο για την προστασία όλων των αξιών μας, όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των δημοκρατικών αρχών».
Από την πλευρά του ο κ. Sassoli ανέφερε ότι «έχουμε ένα κοινό στοίχημα, το στοίχημα της συνεργασίας των κοινοβουλίων μας, και πρέπει να βοηθήσουμε τα κοινοβούλιά μας να συνεργαστούν, γιατί όλοι αποτελούμε αναπόσπαστο μέλος του ευρωπαϊκού οχήματος…».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέβησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, όπου ο κ. Σασόλι ενημέρωσε τους βουλευτές-μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης «Η Ευρώπη μετά την πανδημία».