Δεν υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας αλλά αυτοπροστασίας της Βουλής

on .

TASOYLAS

• «Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες, γιατί αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μας χρέος» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας, απαντώντας στις επικρίσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, για τη διατήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας στην Ολομέλεια της Βουλής, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση με την απειλή του κορωνοϊού ακόμα ζωντανή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση «μέχρι το τέλος, με βάση την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, την προστασία της ζωής τους, η οποία είναι ένα από τα πρώτα αγαθά της δημοκρατίας».

«Η άλλη λύση, να είναι και οι τριακόσιοι βουλευτές παρόντες, είναι μια υγειονομική βόμβα, είναι μια αυτοκτονία, είναι ένα παράδειγμα αποτρόπαιο σε όλους» σημείωσε ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής, αναγιγνώσκοντας έγγραφο της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής, η οποία προτείνει «ο μέγιστος αριθμός ατόμων στην Ολομέλεια να μείνει ο ίδιος επί του παρόντος και να επανεκτιμηθεί σε μία ή το πολύ δύο εβδομάδες το ενδεχόμενο τροποποίησής του με βάση τα νέα υγειονομικά δεδομένα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως κανείς, ούτε ο ίδιος δεν ήταν προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που έφερε παντού το πέρασμα του κορωνοϊού επισημαίνοντας πως «δεν είναι εύκολη η διαχείριση των κοινοβουλίων σε εποχή πανδημίας. Δεν ήταν κάνεις μας προετοιμασμένος, ούτε εγώ». Και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όλα αυτά δεν είναι θέματα δημοκρατίας αλλά αυτοπροστασίας».