ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Οι ΑΠΕ από μόνες τους δεν αποτελούν λύση...

on .

stayros

• Στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και των Ειδικών Επιτροπών Προστασίας Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα τη στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μετείχε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Το ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ στη χώρα μας είναι έντονο, όμως οι ΑΠΕ από μόνες τους δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, καθώς η μεταβλητότητα και η εποχικότητα των καιρικών συνθηκών δεν τις καθιστούν σταθερές στην παραγωγή.
»Για το λόγο αυτό, βάσει των Στόχων του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια (ΕΣΕΚ), αλλά και της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας, κλειδί για την κλιματικά ουδέτερη παραγωγή ενέργειας αποτελούν οι μονάδες αποθήκευσης.
»Τόσο οι μονάδες αντλησιοταμίευσης όσο και οι μονάδες αποθήκευσης με μπαταρίες, αποτελούν τον καταλυτικό παράγοντα για την αποθήκευση της περίσσειας ενέργειας από ΑΠΕ και τη διάθεσή τους στα δίκτυα διανομής, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τη ζήτηση.
»Οι μονάδες αποθήκευσης όχι μόνο θα εξασφαλίσουν την παραγωγή ενέργειας χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά επίσης θα θωρακίσουν τη χώρα με ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτάρκεια…».