Μερ. Τζούφη: Επείγει η επαναλειτουργία των δικαστηρίων με κατάλληλα μέτρα

on .

tzoufi

• Τηλεδιάσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΔΣΙ) πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα το επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο του κλάδου λόγω της πανδημίας και των αναποτελεσματικών κυβερνητικών μέτρων διαχείρισής της.
Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του ΔΣΙ Μαρία Νάκα, η «κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των δικηγόρων και το ποσοστό αυτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ελάχιστο. Παράλληλα, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για αποκλεισμό της πλειοψηφίας του κλάδου από την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ, πλήττει άμεσα την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια του δικηγορικού κόσμου».
Η κ. Τζούφη από την πλευρά της σημείωσε πως «επείγει η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με κατάλληλα μέτρα και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα στον κλάδο, αλλά και για να διευθετηθούν κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, από αιτήματα αναστολής εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισμένου -από τη ΝΔ- πτωχευτικού κώδικα μέχρι και την επίλυση θεμάτων που χρήζουν άμεσης δικονομικής προστασίας».