ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων όπως ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδος!

on .

syriza

• «Βγαλμένο» από το παρελθόν ήταν το περιεχόμενο της πρώτης επίσημης συνέντευξης Τύπου των νεοεκλεγέντων Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σάββα Δημητριάδη και Πέτρου Παλάσχα (φωτό) αντίστοιχα.
Από τη συνέντευξή τους δεν προέκυψε τίποτε το ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία, καθώς το μόνο που επεδίωξαν ήταν να μεταφέρουν σε τοπικό επίπεδο το γενικό πολιτικό πλαίσιο του κόμματος, το οποίο εστιάζεται κατά βάση στην Αθήνα και σε αρκετά σημεία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Πέραν όμως αυτών, από τα όσα ανέφεραν επιβεβαιώθηκε αυτό που λίγο πολύ είναι γνωστό σε όλους: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο δεν έχει σταθερή βάση πολιτών κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που επενδύει στην πόλωση, αλλά και στο «αγκάλιασμα» κάθε κινητοποίησης που γίνεται. Το ομολόγησε άλλωστε έμμεσα και ο νέος Συντονιστής Σάββας Δημητριάδης, λέγοντας ότι «η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει ένα δύσκολο οργανωτικό και πολιτικό έργο να φέρουμε εις πέρας και για να το υλοποιήσουμε πρέπει να χτίσουμε ένα μαζικό ζωντανό κόμμα της Αριστεράς που θα είναι γειωμένο στην κοινωνία...».
Η δεύτερη επιβεβαίωση ήρθε από τον Αναπληρωτή Συντονιστή Πέτρο Παλάσχα, ο οποίος έδωσε θριαμβολογικά χαρακτηριστικά στη μεγάλη συμμετοχή των μελών της Ν.Ε. στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας λόγο για ποσοστό 97%, χωρίς όμως να αναφέρει τον αριθμό των μελών, που είναι και το βασικό στοιχείο για να διαπιστωθεί το εύρος της βάσης του κόμματος.
Ο κ. Παλάσχας ανέφερε ακόμη ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των μελών του κόμματος τριπλασιάστηκε, κάτι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και «επίτευγμα», καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα κόμμα που βρίσκεται και νέμεται την εξουσία. Το κρίσιμο όμως στοιχείο για συγκρίσεις και την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι το πόσα νέα μέλη προστέθηκαν στο διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και κάτι τέτοιο το απέφυγε επιμελώς ο Αναπληρωτής Συντονιστής.

Αναπαραγωγή κεντρικών θέσεων
Κατά τα άλλα Συντονιστής και Αναπληρωτής Συντονιστής αν και νέοι στα κομματικά αξιώματα, αλλά και νέοι στην ηλικία, δεν κατάφεραν να περάσουν νέο πνεύμα στην κοινωνία, περιοριζόμενοι στην αναπαραγωγή του «ξύλινου» πολιτικού λόγου του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σ. Δημητριάδης, επανέλαβε τα γνωστά «επιχειρήματα» περί «αυταρχισμού», ανοχύρωτων νοσοκομείων, χώρους εργασίας και σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, για «στοιβαγμένους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς» κ.α. που ελάχιστη σχέση έχουν με την κατάσταση που βιώνουμε στα Γιάννενα.
Ο κ. Δημητριάδης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας «ότι δεν πήρε τα μέτρα εκείνα, ούτε προχώρησε στις αναγκαίες δημόσιες δαπάνες για να ελεγχθεί η πανδημία». Ακριβώς ποια μέτρα δεν εξήγησε, πάντως ακολούθησε την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ, να μην κάνει την παραμικρή αναφορά - έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των προληπτικών μέτρων και την αποφυγή συγχρωτισμών.
Το αντίθετο μάλιστα: Σε μια ημέρα που καταγράφονται ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, διασωληνωμένων και θανάτων, ο Συντονιστής πρόβαλλε ως αίτημα να «ανοίξει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με όρους δημοκρατίας (!) και υγειονομικής ασφάλειας». Επανέλαβε τα περί «αυταρχικού νόμου Κεραμέως» και περί υποβάθμισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Όσον αφορά τον Αναπληρωτή Συντονιστή Πέτρο Παλάσχα, περιορίστηκε στα «ενδοπαραταξιακά οργανωτικά ζητήματα» και την παρουσίαση των επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται στην 27μελή νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Απηύθυνε έκκληση στους νέους να προσέλθουν στις πολιτικές διαδικασίες, έβαλε στόχο το κόμμα να βρίσκεται «παντού» και τέλος σε τοπικό επίπεδο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει το ποσοστό του και να κατακτήσει την πρώτη θέση.