«Χρέος μας να τρέξουμε την επέκταση του Βιολογικού...»

on .

GKONTAS NIKOS NEA

• Έργο καίριας σημασίας για τα Γιάννενα, που έχουν πάψει εδώ και δεκαετίες να είναι η «μικρή πόλη» του παρελθόντος, αποτελεί η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, αφού η υπάρχουσα υποδομή είναι γνωστό πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα.

Το «πράσινο φως» που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου μετά από καθυστερήσεις και παλινωδίες τουλάχιστον μίας δεκαετίας, για τις οποίες υπάρχουν ευθύνες όπως τονίζει ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, επί θητείας του οποίου ξεκίνησαν ουσιαστικά οι διαδικασίες για τον Βιολογικό.

Ο κ. Γκόντας τονίζει δε ιδιαίτερα την ανάγκη να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Χάθηκε στην... πορεία!

Για ένα έργο πνοής για την πόλη μας, το οποίο ύστερα από πολύχρονες καθυστερήσεις, οδηγείται στην υλοποίηση κατόπιν της οριστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ξεμπλοκάρει, κάνει λόγο ο πρ. δήμαρχος σε χθεσινή του ανακοίνωση. Όπως υπενθυμίζει, η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννίνων είχε σχεδιαστεί, μελετηθεί και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξή του επί δημαρχίας του ίδιου το 2009, ενώ είχε διεξαχθεί ο σχετικός διαγωνισμός το 2013. Έκτοτε όμως «πελαγοδρομούσε» εξαιτίας κάποιων «συμφερόντων», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, από τα οποία υπογραμμίζει πως η πόλη στερήθηκε ένα σημαντικό έργο!

«Πρέπει να τρέξουμε...»

«Είμαστε περήφανοι που σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε την πιο δύσκολη φάση του έργου των 49 εκατομμυρίων ευρώ για την αποχέτευση και την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης», αναφέρει ο Νίκος Γκόντας στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Σήμερα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έρχεται η στιγμή υλοποίησης μέρους του προγράμματός μας, όπως είναι η επέκταση του Βιολογικού, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ και η σημερινή Δημοτική Αρχή, στην οποία η παράταξή μας συμμετέχει, αισθάνεται το βάρος της ευθύνης άμεσης υλοποίησής του έτσι ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα ακόμη εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος». Ως πρώην δήμαρχος και ως επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ο κ. Γκόντας δηλώνει δικαιωμένος, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης υλοποίηση της επέκτασης του Βιολογικού.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «χρέος όλων μας είναι να «τρέξουμε» το έργο χωρίς άλλη απώλεια χρόνου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης σπατάλης χρόνου όπως έγινε εδώ και δώδεκα χρόνια και υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις»!