Πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.

on .

voulh

• Τo 2021 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.
H Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν σειρά κοινών πρωτοβουλιών με πρώτο γεγονός την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, μεθαύριο, Πέμπτη και ώρα 17:00, στην αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.
Στη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ομιλίες θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς (με ζωντανή διαδικτυακή παρέμβαση) και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Θα μεταδοθεί επίσης μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli.