Δυο αναφορές στη Βουλή για θέματα των Στρατιωτικών Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας

on .

STRATIOTIKOI PODIA

• Δυο αναφορές κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας μετά από επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.).
Η πρώτη απευθύνεται στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση των στρατιωτικών από τη χρήση της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Στη δεύτερη ο κ. Γκόκας απευθύνεται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών.
Στην πρώτη η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. επισημαίνει τα αιτήματά της για εφαρμογή της «κάρτας ημέρας», αλλά και την εξαίρεση των στρατιωτικών από την καταβολή του αντιτίμου διέλευσης των διοδίων Ακτίου, καθώς ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε οι στρατιωτικοί μετακινούνται, λόγω πανδημίας, με οχήματα ιδιωτικής χρήσης και όχι με τα υπηρεσιακά λεωφορεία, επωμιζόμενοι οι ίδιοι ένα αρκετά σημαντικό έξοδο.
Επιπρόσθετα στην σχετική επιστολή της η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. τονίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διεξαγωγή της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στρατιωτικών. Μέχρι το Νοέμβριο του 2020 οι στρατιωτικοί μετέβαιναν στο 424 ΓΣΝ στη Θεσσαλονίκη για την ετήσια, πλην όμως υποχρεωτική, υγειονομική εξέταση, όμως από αρχές Νοεμβρίου το συγκεκριμένο νοσοκομείο εντάχθηκε στα Νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακυρώνοντας όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού των στρατιωτικών.
Ο κ. Γκόκας κρίνοντας ότι και οι δύο Ενώσεις στις επιστολές τους αναφέρονται σε πολύ σημαντικά θέματα και δίκαια αιτήματα, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να τα λάβουν υπόψη τους για να δοθεί άμεσα λύση και να τον ενημερώσουν για τις ενέργειές τους.