Η Άννα Ασημακοπούλου για τη στρατηγική εμβολιασμού της Ε.Ε.

on .

anna misel

• Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σχετικά με την τοποθέτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η κα. Ασημακοπούλου επισημαίνει ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα όμως, κάνει λόγο για αρρυθμίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθαρίζει πως: «οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται».
Η κ. Ασημακοπούλου σημειώνει ακόμη την ανάγκη να επιδείξει η Ε.Ε. αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι στην πανδημία: «Μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γρηγορότερα αντανακλαστικά, πυγμή στις διαπραγματεύσεις. Μπορούμε με συντονισμό και μεθοδικότητα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών. Μπορούμε να αποδείξουμε πως μαζί ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να κερδίζουμε δύσκολες μάχες και να ανταποκρινόμαστε στον ηγετικό μας ρόλο στο παγκόσμιο περιβάλλον».