Με πάνω από 16 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH
• Στις 16,4 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MetronAnalysis, που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 36,1% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 19,7% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,4% ΚΙΝΑΛ, το 5,7% ΚΚΕ, το 3,6 Ελληνική Λύση και το 2,4% ΜεΡΑ 25.
Θετικά αξιολογούν οι πολίτες το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το 49% των ερωτηθέντων. Στην ίδια ερώτηση το 42% απάντησε αρνητικά, ενώ το 8% ταλαντεύεται στην απάντηση του και μόλις το 1% κατατάσσεται στο «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Στην ερώτηση «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;», το 56% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά και το 37% αρνητικά.
Σε ότι αφορά το εμβόλιο του κορωνοϊού, το 63% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν θα το κάνει σε αντίθεση με το 26% που απάντησε αρνητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 10%.
Η δημοσκόπηση της PULSE
Σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Ν.Δ (39%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23%) στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.
Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και 3% το ΜέΡΑ25. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/δεν ξέρουν/δεν απαντούν. 
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση πάνω από 7 στους 10 δηλώνουν πλέον ότι θα εμβολιαστούν, ενώ πάνω από έξι στους 10 θα εμβολιαστούν  το συντομότερο δυνατό.