«Ουραγός» η Ήπειρος στην αύξηση του ΕΣΠΑ

on .

rizopoulos

• Με επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή έκανε ποδαρικό στη νέα χρονιά ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», ο οποίος παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου.
Πέρα από την κριτική που άσκησε σε σχέση με τις πρόσφατες πλημμύρες, εξαπέλυσε «βολές» κατά της Περιφέρειας και όσον αγορά στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ενώ Πανελλαδικά έχει ανέβει κατά μέσο όρο στο 30%, στην Ήπειρο αυξήθηκε μόλις κατά 23.7 %, επισημαίνοντας ότι η πιο «φτωχή Περιφέρεια της Ευρώπης είναι 8η σε σειρά στο θέμα της αύξησης του ΕΣΠΑ». Αυτό συνέβη, όπως ισχυρίστηκε επειδή όταν όλοι οι Περιφερειάρχες έδιναν μάχη με το Μαξίμου μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου για να αυξήσουν το ΕΣΠΑ τους, ο κ. Καχριμάνης απουσίαζε.
Φιλιππιάδα - Κανάλι
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φίλιππος Παππάς, είχε αναφερθεί στο Οδικό Δίκτυο Φιλιππιάδας – Καναλίου τονίζοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά τις όποιες βελτιώσεις γίνουν σε ένα οδικό σύστημα και επισημαίνοντας ότι οι Ορίζοντες προτείνουν τη δημιουργία Αυτοκινητοδρόμου κάθετου στην Ιόνια Οδό, που θα συνδέει την έξοδο προς Φιλιππιάδα με τα παράλια του Ιονίου.Το κόστος του σύγχρονου οδικού άξονα υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.