Με 18,7 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

TSIODRAS MASKA

• Ισχυρό προβάδισμα της τάξης του 18,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα Political, ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των προτιμήσεων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, έναντι 18,2% του Αλέξη Τσίπρα.
Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 37,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%. Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ 6,5%, Κ.Κ.Ε 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,1% και ΜΕΡΑ 25 2,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 52% δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 45% να δηλώνει πολύ και αρκετά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδες πολιτών.
Ο βαθμός ικανοποίησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας συνολικά από την κυβέρνηση είναι της τάξης του 58% έναντι 40%, ποσοστό σημαντικό και πλειοψηφικό, αν και σημειώνεται μείωση σε σχέση με το εύρημα έρευνας της Opinion Poll τον Οκτώβριο που βρισκόταν στο 67%.
Υπέρ της απόφαση επιβολής lockdown τάσσεται το 68% των πολιτών, με την κριτική στην κυβέρνηση να ασκείται όσον αφορά τον χρόνο λήψης της απόφασης, αφού το 53% θεωρεί ότι έπρεπε να ληφθεί πιο νωρίς έναντι ενός 42%.
Ως σημαντικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναδεικνύεται ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με το 82% να εκτιμά ως θετική την συμβολή του στην προσπάθεια κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, έναντι μόλις ενός 12% που έχει αρνητική άποψη.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στον βαθμό ικανοποίησης από την στήριξη στην οικονομία, την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση που είναι 38% έναντι ενός 43%.