«Η ειρήνη και το διεθνές δίκαιο είναι προς το συμφέρον των λαών…»

on .

tasoulas

• «Η Αίγυπτος και η Ελλάδα, με μια υποδειγματική συνεργασία, αποδεικνύουν στην παγκόσμια κοινότητα -και σίγουρα στη γειτονιά μας- ότι οι αρχές, οι αξίες και το διεθνές δίκαιο δεν είναι αντίθετες με τη θεωρία πως στις εξωτερικές σχέσεις επικρατούν μόνο τα συμφέροντα. Γιατί αποδεικνύουν ότι το διεθνές δίκαιο, η ειρήνη και η ανάπτυξη είναι τα συμφέροντα των λαών». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, με τον οποίο είχαν συνάντηση στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αρχηγός του αιγυπτιακού κράτους στη χώρα μας.
Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Αιγύπτου ο κ. Τασούλας ανέφερε ακόμη ότι «και σήμερα, που η χώρα μας δέχεται επιθετικές προκλήσεις από την Τουρκία, είναι χαρακτηριστικό κι ελπιδοφόρο ότι μία χώρα με την ιστορικότητα και το κύρος της Αιγύπτου διατρανώνει την πεποίθησή της για προστασία της ασφάλειας και των συνόρων».
Από την πλευρά του, ο κ. Sisi μετέφερε τον σεβασμό και την εκτίμηση του αιγυπτιακού λαού προς τον ελληνικό λαό τονίζοντας: «Το μήνυμα είναι η παλαιά και συνεχής σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών επιβεβαιώνονται από πράξεις και πρακτικές που λαμβάνονται συνεχώς, με πιο πρόσφατη τη χάραξη των θαλασσίων συνόρων μας βάσει των διεθνών κανονισμών και νόμων και του δικαίου της θάλασσας».