Συμβούλια νέων στους Δήμους με το 50% των εκλεγμένων να είναι γυναίκες

on .

theodorikakos

• Τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Νέων σε κάθε Δήμο με το 50% των εκλεγμένων μελών να είναι υποχρεωτικά γυναίκες, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος.
Το εν λόγω όργανο, όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, θα είναι ενεργό και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε κάθε απόφαση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, που αφορά στους νέους.
«Κάθε μορφή αποκλεισμού των γυναικών από την πολιτική, αποτελεί έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και της ίδια της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για έλλειμμα συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική.
Κι αυτό διότι όπως είπε στη Βουλή, μόλις το 20,3% των βουλευτών είναι γυναίκες (61 στους 300), ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στην αυτοδιοίκηση, καθώς μόλις το 5,72% των δημάρχων είναι γυναίκες (19 στους 332), ενώ από τους 13 περιφερειάρχες μόνο μία είναι γυναίκα.
«Η πολιτική έχει ανάγκη τη γυναικεία αντίληψη, εφευρετικότητα και διεισδυτικότητα στη διαφορετική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.