Στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η Μ. Τζούφη για θέματα επιχειρηματικότητας

on .

tzoufi

• Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και ο Αλέκος Φαρμάκης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και τον πρόεδρο του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης & Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστο Τάτση.
Κοινή διαπίστωση, αποτέλεσε πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων πλήττονται ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν ικανή ώστε να καλυφθούν οι απώλειες. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της βουλευτού οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλοποίηση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανεπαρκή.
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε για τον κλάδο της εστίασης.
Τέλος, η Μ. Τζούφη αναφέρθηκε στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζόμενων, όπως στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για το επόμενο εξάμηνο κατά 100%, το ειδικό πρόγραμμα μη-επιστρεπτέας προκαταβολής με ελάχιστη καταβολή ανά επιχείρηση 5.000 ευρώ, τη ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.