Τα κόμματα για τη συμφωνία με Αλβανία ενημέρωσε ο Υπ. Εξωτερικών

on .

DENDIAS

• Για την πορεία των εθνικών θεμάτων ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Νίκος Δένδιας.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατ΄ αρχήν ενημέρωσε για τη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Μια συμφωνία- συνέχισε ο Υπουργός- , η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες και αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών, φιλικών χωρών στον 21ο αιώνα: μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία».
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των κομμάτων για την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ, αναφέροντας ότι η δήλωσή του για το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., έχει ιδιαίτερο βάρος.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των κομμάτων για το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσήλθαν στην ενημέρωση αυτή. Θέλω να επαναλάβω ότι οι στιγμές επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σ’ αυτήν την απαίτηση των καιρών», κατέληξε ο Υπουργός.