Ο Κώστας Τασούλας βράβευσε την εγγονή του Παύλου Μελά

on .

TASOYLAS EGGONH MELA 16 10 20

• Στην τελετή αποκατάστασης της οικίας του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο των 116 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα ανθυπολοχαγού, σε ηλικία μόλις 34 χρονών, στις 13 Οκτωβρίου 1904.
Η οικία αναστηλώθηκε και αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο την παραχώρησε η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη. Το ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο παραδόθηκε στην υπηρεσία του έθνους και του λαού, για να λειτουργήσει ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας, ώστε οι νεότερες γενιές να μάθουν ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, ο αγωνιστής και οραματιστής που άφησε τα πάντα πίσω του για να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής.
Ο κ. Τασούλας επέδωσε τιμητική πλακέτα και έπαινο «αξίας και τιμής» στην κ. Ιωαννίδη ως συμβολική βράβευση για τη δωρεά της Οικίας Μελά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Φεβρουάριο του 2020.