Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» σχολιάζουν το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις

on .

ORIZONTES HPEIROY RIZOPOYLOS SHMA

• Με αφορμή από τη μια το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ηπείρου ύψους 30 εκατ. ευρώ και από την άλλη, την απόφαση χρηματοδότησης με 6 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ των δομών υγείας της Ηπείρου για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, οι "Ορίζοντες Ηπείρου" με ανακοίνωσή τους επανέρχονται στην πρόταση που είχαν κάνει για τη σύσταση ενός ειδικού ταμείου covid-19 και την εκπόνηση ενός μεσοπρόθεσμου διετούς προγράμματος – «γέφυρας» για τη χάραξη των δικών μας στρατηγικών αντιμετώπισης της διπλής κρίσης, καθώς και για τη χρηματοδότηση απευθείας από την Περιφέρεια Ηπείρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουν το «λουκέτο».
Οι προτάσεις της παράταξης δεν έγιναν τότε αποδεκτές, όπως αναφέρει, στο τέλος, το κράτος ήλθε να βάλει για τα καλά «χέρι» στα κοινοτικά κονδύλια των Περιφερειών είτε για τη χρηματοδοτική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε για την ενίσχυση των δομών υγείας, με εξοπλισμό και με προσωπικό κι ενώ, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «θα μπορούσαμε εδώ και έξι μήνες, όπως προτείναμε, να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από το κεντρικό κράτος, σήμερα γινόμαστε παρακολουθητές των ανεπαρκών και εμβαλωματικών πολιτικών του που δε θα λύσουν το πρόβλημα ούτε της επιχειρηματικότητας ούτε της δημόσιας υγείας»!
Η παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωσή της ζητώντας «η Περιφέρεια Ηπείρου έστω και τώρα, να αλλάξει ρότα, να δει διαφορετικά τον κόσμο γύρω της, να αντιληφθεί τη συνθετότητα των πραγμάτων».