Και η Βουλή στην εκστρατεία κατά των πλαστικών μιας χρήσης

on .

TASOYLAS XATZHDAKHS

• «Αν δεν καταλάβουμε ότι το περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο περιβάλλον στα παιδιά μας.

Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κων/νος Τασούλας, υποδεχόμενος τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον κ. Τασούλα στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης», μιας κοινής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προκειμένου η Βουλή να συμμετάσχει ως πρωτοπόρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη κατάργησης των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης. Μάλιστα, προσέφερε συμβολικά στον Γιαννιώτη Πρόεδρο της Βουλής ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο νερού κι ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ, που θα διανεμηθούν και στις θυρίδες των βουλευτών.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Ταγαράς, ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική, γενναία παρέμβαση, η οποία, αν υιοθετηθεί στην πράξη από όλες και όλους, θα αλλάξει το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και θα παύσει αυτή την επιδείνωση του περιβάλλοντος, την οποία βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή, με απίστευτες ποσότητες πλαστικών και άλλων μορφών μόλυνσης».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο «πράσινο νομοσχέδιο» που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, τονίζοντας πως «το νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης είναι σε εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας, αλλά εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν το βλέπουμε ως μια υποχρέωσή μας απέναντι στις Βρυξέλλες, αλλά ως ένα χρέος μας απέναντι στο περιβάλλον. Τα πλαστικά μιας χρήσης μολύνουν εξαιρετικά και ακόμη περισσότερο μολύνουν τις θάλασσες και τις ακτές μας…».