ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η Ελληνική Βουλή στηρίζει την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

on .

tasoulas

• «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας. Η Βουλή των Ελλήνων, ως έδρα του διεθνούς θεσμού στον οποίο συνεργαζόμαστε ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες, αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς».
Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Βουλευτής Λαρίσης της Ν. Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος (άρθρα του οποίου συχνά δημοσιεύονται στον «Π.Λ.») μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων/νο Τασούλα, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του κοινοβουλίου, ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ ενημέρωσε τον κ. Τασούλα για τις αποφάσεις της 27ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης, η οποία λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αλλά και για τη νέα σύνθεση των οργάνων της. Επιπλέον, τον κατέστησε κοινωνό των δραστηριοτήτων τις οποίες αποφάσισε η Γενική Συνέλευση για την επόμενη περίοδο.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα της ΔΣΟ και την προσπάθεια που καταβάλει για την προώθηση και προβολή των κοινών άξιων αλλά και της κοινής κληρονομιάς των ορθοδόξων λαών». Δεσμεύτηκε δε να παράσχει «την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην πολυεπίπεδη δραστηριότητα της ΔΣΟ».
Στη συνάντηση, τον ΓΓ της ΔΣΟ συνόδευε ο σύμβουλος δρ. Κώστας Μυγδάλης, ενώ στον Πρόεδρο της Βουλής προσφέρθηκε ως αναμνηστικό το σήμα της ΔΣΟ αποτυπωμένο σε έργο γιαννιώτικης αργυροχοΐας.