ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ελλάδα και Γαλλία σύμμαχοι με όλη τη σημασία των λέξεων

on .

tasoulas

• «Η φιλία και η συμμαχία Ελλάδος - Γαλλίας είναι από εκείνες τις φιλίες και συμμαχίες που δίνουν στις λέξεις το πλήρες νόημά τους. Σε μια εποχή που ανάμεσα στα άλλα, και, οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Είναι παρήγορο ότι χάρη στη Γαλλία δε σώζουμε μόνο τη φιλία και τη συμμαχία μας, αλλά σώζουμε και τα νοήματα των λέξεων» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδεχόμενος τον επικεφαλής της ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη και τους Ευρωβουλευτές του κόμματος “La République” κ.κ. Arnaud Danjean και François - Xavier Bellamy.
Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισήμανε πως «για άλλη μια φορά αισθάνομαι ότι οι Γάλλοι σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν στηρίζουν ανεπιφύλακτα τις εθνικές μας θέσεις και είναι σύμμαχοι μας, όπως και πάρα πολλοί στο Νότο αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».
Στη συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία και στη βαθύτατη αλληλεγγύη που εκφράζει η Ευρώπη και η Γαλλία προς τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος “La République” κ. Arnaud Danjean.
Ακολούθως ο κ. François - Xavier Bellamy ανέφερε ότι «απέναντι στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, απέναντι στις φοβερές προκλήσεις από την Τουρκία, στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη οφείλει πολλά στην Ελλάδα και εμείς πρέπει να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας έμπρακτα, και στη Σύνοδο Κορυφής».

Web Baner Antigoni