Πρέπει ν’ αποδοθεί στα Γιάννενα όλο το Στρατόπεδο Βελισσαρίου

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Την πρότασή του για εφαρμογή ενιαίου χωρικού σχεδιασμού του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με την επικαιροποίηση και θεσμοθέτηση εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος των πέντε εκκρεμών Ρυθμιστικών Σχεδίων με πρώτο εκείνο των Ιωαννίνων ως το πλέον ώριμο, τα οποία θα μπορούσαν να εγκριθούν άμεσα με Προεδρικό Διάταγμα υπενθύμισε ο Σταύρος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες παρουσιάζοντας τον εξαμηνιαίο απολογισμό της κοινοβουλευτικής του δράσης.
Ο κ. Καλογιάννης πρότεινε εκ νέου δημόσια την απόδοση του συνόλου του Στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο πρασίνου και πολιτισμού έπειτα από διεθνή διαγωνισμό και τη χωροθέτηση και ανάπτυξη της Τεχνόπολης όπως προβλέπεται στο Ρυθμιστικό και στο ισχύον Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Ηπείρου. Πρόκειται για θέματα που είχε ασχοληθεί παλιότερα και από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης.

Νερό από Αώο!
Εξάλλου, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παμβώτιδα και κυρίως στη ρύπανσή της από αστικά και γεωργικά απόβλητα, αλλά και στα σοβαρότατα, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα υδροδότησης της πόλης των Ιωαννίνων και οικισμών του Λεκανοπεδίου. Ζητήματα τα οποία έθεσε σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων τη Βουλής τον περασμένο Ιούλιο.
Ερωτηθείς δε σχετικά, τόνισε πως και τα δύο μπορούν να επιλυθούν μέσω της μεταφοράς νερού στο Λεκανοπέδιο από τον ποταμό Αώο ή τον Αμάραντο! Σημειώνεται εδώ ότι η συγκεκριμένη λύση αποτελεί βασική πρόταση εδώ και δεκαετίες του Ελευθέριου Καλογιάννη.

Κοινοβουλευτική δράση
Ο Στ. Καλογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στις 49 Ερωτήσεις και Αναφορές που έχει καταθέσει στη Βουλή το τελευταίο εξάμηνο για ζητήματα όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και η Γιαννιώτικη αργυροχρυσοχοΐα.
Ξεχωριστή θέση κατέχουν όσες αφορούν σε έργα υποδομής όπως η χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, η υλοποίηση του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά και του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα κ.λ.π.
Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί σε συνεργασίες του με Υπουργούς για θέματα του Νομού Ιωαννίνων όπως η μείωση των συντελεστών που διαμορφώνουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Αμφιθέα, η περαιτέρω προστασία της φέτας ως προϊόν ΠΟΠ, η ένταξη των μελισσοκόμων στα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων κ.α..
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ