Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: H Ήπειρος θα είναι η μεγάλη ωφελημένη μιας αναπτυξιακής προσέγγισης…

on .

IONIA ODO KAKABIA PINAKIDA

• «H Ήπειρος θα είναι μεγάλη ωφελημένη μιας αναπτυξιακής προσέγγισης και στρατηγικής που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος στον πρωτογενή τομέα, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στον ποιοτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, στη δυνατότητα της Ηπείρου, και ειδικά της Ηγουμενίτσας να παίξει ένα ρόλο logistics, στη δυνατότητα των Ιωαννίνων -και γιατί όχι των άλλων μεγάλων πόλεων- να είναι κέντρα έρευνας και απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή…».
Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Βίλιαν Στασινού για την τηλεόραση «ΒΗΜΑ», ενώ όσον αφορά στο σκέλος της ερώτησης για τις οδικές υποδομές της Ηπείρου, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες εξαγγελίες το επόμενο διάστημα τόσο για το κομμάτι της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια, όσο και για την επέκταση προς την Κακαβιά.
Ωστόσο, όπως είπε «έχουν γίνει αρκετά πράγματα, θα γίνουν πολλά περισσότερα. Ενδεικτικά, αναφέρω ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή σας. Νομίζω ότι με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλατος, λύθηκε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο αφορά τους πολλούς ντόπιους παραγωγούς, και αυτό ήδη μεταφράζεται σε καλύτερες τιμές για την ορεινή κτηνοτροφία, την οποία τόσο θέλουμε να στηρίξουμε».