Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,8 μονάδες

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Προβάδισμα 20 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η καταλληλότητα του πρωθυπουργού ξεπερνά το 52% σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opiniol Poll του Σεπτεμβρίου, που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».
Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. λαμβάνει 40,3% έναντι 19,5 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν ΚΙΝ.ΑΛ. με 5,8%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,2%. Ενώ οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το 14%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη για το ζήτημα των σχολείων, καθώς το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο, ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη. Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία, ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, σχεδόν έξι στους δέκα έχει αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικογενειακών εισοδημάτων έναντι του 40% που έχει ανέπαφα τα έσοδα, ενώ στο ερώτημα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 48% βάζει θετικό πρόσημο ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό έχει αντίθετη άποψη.
Σε ένα ποσοστό άνω του 60% οι πολίτες ανησυχούν για την συνεχόμενη τουρκική παραβατικότητα και πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το 67% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα τα προβλήματα από την προκλητικότητα της Άγκυρας. Την ίδια άποψη εκφράζει σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (47%).