Έκθεση για την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού εγκαινίασε στο Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Βουλής

on .

tasoulas

• Στο κτήριο του Βουλευτικού, εκεί που στεγάστηκε η Βουλή της επαναστατημένης Ελλάδας, στο Ναύπλιο, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να εγκαινιάσει την Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής, με τίτλο «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, θα φιλοξενείται στην ιστορική της «αφετηρία».
Η Έκθεση, που κάνει τον πρώτο της σταθμό στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, παράλληλα με την υφιστάμενη ομότιτλη Έκθεση στην Αθήνα, «αφηγείται» μέσα από φωτογραφίες, σπάνια τεκμήρια, αντικείμενα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού, εδώ και δύο περίπου αιώνες.
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής, εγκαινιάζοντας την Έκθεση, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του τόπου, του χώρου αλλά και του περιεχομένου της Έκθεσης. Όπως είπε «ο Κοινοβουλευτισμός είναι ο καθρέφτης μας και ό,τι στον Κοινοβουλευτισμό δεν μας αρέσει δεν είναι για να τον γκρεμίσουμε αλλά για να τον βελτιώσουμε. Εμείς ακριβώς που ως πολίτες έχουμε την ευθύνη των επιλογών».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας την αξία της μεταφοράς της Έκθεσης στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα την επιλογή του Ναυπλίου ως πρώτο της σταθμό.