Παρέμβαση Μ. Κεφάλα για τα voucher σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

on .

KEFALA PERIF EKPAIDEYSH

Παρέμβαση για το θέμα των δικαιούχων voucher σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ έκανε προς τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα.
Στην επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θίγει την απορρόφηση παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, ζητώντας περεταίρω αύξηση των θέσεων για διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Και όπως τονίζει «είναι προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία η στήριξη της οικογένειας, η βοήθεια και διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας και παραμένει στόχος ‘κανένα παιδί έξω από την εκπαίδευση’».
Στην Περιφ. Δ/νση Εκπαίδευσης
Στο μεταξύ, χθες η βουλευτής επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Περιφερειακό Δ/ντή και τους Δ/ντές Εκπ/σης, στους οποίους και ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά και επιτυχία στο έργο τους».
Όπως αναφέρει η Μ. Κεφάλα σε ανακοίνωσή της «η εικόνα της εκπαίδευσης συνολικά στον Νομό, κατά την εισήγηση των Δ/ντών, είναι πολύ καλή με κάλυψη κενών που υπερβαίνει το 70% και οι σχολικές μονάδες κτιριακά και υγειονομικά προετοιμασμένες για να υποδεχτούν τους μαθητές. Μετά και την β’ φάση των αναπληρωτών παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κορωνοϊό το Υπουργείο Παιδείας και οι εδώ Δ/νσεις θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης προβλήματος που πιθανόν ανακύψει…».