Με… γεμάτη «ατζέντα» η συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου - Μ. Βορίδη

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Αν και ιδιωτική η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη προχθές βράδυ στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετατράπηκε σε εφ΄ όλης συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για όλες τις εκκρεμότητες – που απαιτούν κατά βάση νομοθετικές παρεμβάσεις- που εντοπίζονται στον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας έγινε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί σχεδόν του συνόλου των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, με τον Περιφερειάρχη να παραθέτει και να αναλύει τις προτάσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλλει στο Υπουργείο για την κτηνοτροφία, τη φυτική παραγωγή, την αλιεία, μελισσοκομία, την εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών, την αναδιάταξη των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης κ.α.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την μέχρι σήμερα αποδοτική συνεργασία που έχουν, τονίζοντας ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα που επέδειξε για την αντιμετώπιση χρονιζόντων ζητημάτων σε διάφορα ζητήματα που αποτελούσαν «τροχοπέδη» για την αγροτική παραγωγή, όπως η προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα συνοδευτεί και από νέες θετικές πρωτοβουλίες για τον αγροτικό κόσμο.
Για την προχθεσινή συνάντηση με τον κ. Βορίδη, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε χθες και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης ήταν άριστα ενημερωμένος για όλο το φάσμα των θεμάτων και των ερωτημάτων που του τέθηκαν.