Έκτακτα μέτρα στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

on .

 

KALOGIANNHS STAYROS

• Προτάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση προβλημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης.
Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης, αφού ενημέρωσε τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο, κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αναγκάζονται να κλείσουν για επτά ή 14 ημέρες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξ αιτίας των περιορισμών σε τοπικό επίπεδο λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων του κορωνοϊού, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προτείνει τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ενδεικτικά προτείνεται οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων να τίθενται σε αναστολή εργασίας με ταυτόχρονη αποζημίωση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μεταφορά πληρωμών ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών και ρυθμίσεων, μεταφορά πληρωμής επιταγών που λήγουν αυτό το διάστημα και μεταφορά πληρωμών δόσεων δανείων.
Ο βουλευτής ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται να υιοθετήσουν μέτρα, όπως τα παραπάνω για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

Web Baner Antigoni